top of page

Філософія – річ у собі?

Які у вас склалися стосунки з філософією? Для вас вона так і залишилася річчю в собі? Ба більше – що таке річ у собі? Не переймайтеся, якщо все так, це досить легко виправити. Усе, що потрібно: бажання та Наука в коміксах (філософія).

Я тільки планую прочитати інші книжки серії, тож не скажу, як глибоко вони охоплюють тему, але філософія – лише старт. Так, це не вказано на обкладинці й, можливо, даремно. Книжка Майкла Паттона та Кевіна Кеннона – початкова екскурсія в західну філософію. Отже, філософія в коміксах підійде тим, хто з нею на Ви й навряд чи буде цікава тим, хто знається на темі. Та впевнена останні оцінять гумористичну подачу матеріалу.

 

На старт!

Філософія в коміксах – це мальована (неочікувано, правда?) мандрівка з Гераклітом. Що то за чувак? Читайте його досьє в книжці 😉 Хоча про саму мандрівку розповім. Вам разом із ним доведеться багатенько пройти разом: логіка, сприйняття, свідомість, свобода волі, питання бога та етики. Оце всі ключові пункти призначення.

Дорогою ви зустрінете з десяток інших філософів, які копирсалися в питаннях того чи іншого пункту; перевірите на витривалість свої погляди; отримаєте +100 балів до загальної освіченості. Геракліт запитує, чи ви не проти невеликих випробувань? Ні? Тоді мерщій вирушайте в мандри разом із ним.

 

Післясмак

Про комікс важко написати звичайний відгук, тож я просто розповім про всі свої висновки після прочитання. Нуу, майже про всі 🙂

  • книжка дуже легко та весело читається;

  • перед читанням важливо сформувати свою думку про кожне питання інакше вам просто не буде до чого прив’язати отримані знання;

  • паблічки з цитатками – зло 😈 Цікаво дізнатися історії формування та сенси деяких філософських висловів;

  • основи філософії – те на чому базується сучасна інформатика;

  • жити означає страждати, і щоби вижити – треба знайти сенс у стражданні… О, я могла б бути Фрідріхом Ніцше в минулому житті.

 

Час читання: 2 дні

Оцінка: 10 з 10

Читайте також:
bottom of page